Skip to main content

Een website laten maken? Neem snel CONTACT met ons op!

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

logogoogleWebSpinner internet service en Google.
Wij maken ook uw website zoekmachine vriendelijk. Zoals bijvoorbeeld voor Google.

Wat is Google?
Google is een zoekmachine, niets meer, niets minder. Dat klinkt logisch, maar in een markt waarin de zoekmachines meer en meer de meest uitgebreide diensten aanbieden is dat wel bijzonder. Kijk bijvoorbeeld naar Ilse die zo ongelofelijk veel producten aanbiedt dat het al lang niet meer alleen een zoekmachine te noemen is. Ilse heet dan ook eigenlijk "Ilse media Groep".

Google heeft daarentegen met zijn simpelheid de rol van voorbeeldfunctie gekregen. Het eens ook zo uitgebreide Altavista heeft in een poging Google qua marktaandeel bij te blijven al haar niet zoekmachine gerelateerde functies geschrapt en is nu ook weer puur een zoekmachine. Zo probeert ook Altavista in de top 10 van zoekmachines Google bij te blijven.

Zoekmachineoptimalisatie!
Meer bezoekers op uw site betekent meer omzet. Stelt u zich de volgende situatie eens voor: u heeft geïnvesteerd in een mooie en boeiende site en u heeft hoge verwachtingen voor wat betreft de omzettoename binnen uw bedrijf, maar uw website is door uw doelgroep niet te vinden op het Internet. Dit is natuurlijk erg vervelend. Dit alles is gelukkig te voorkomen door uw site geschikt te maken voor indexatie door de bekende grote zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google.

Er zijn een aantal vuistregels waaraan een site moet voldoen om op een correcte wijze geïndexeerd te kunnen worden door de zoekmachines. Als een site correct geïndexeerd kan worden vergroot dit de kans op een hoge ranking binnen de zoekresultaten die een zoekmachine levert.

Of uw site hoog scoort binnen bijvoorbeeld Google hangt echter ook van vele, vaak moeilijk te beïnvloeden factoren af. Enkele hiervan zijn:

  • Hoe doen uw concurrenten het bij vergelijkende keywords?
  • Op hoeveel sites staat een link naar uw site vermeld?
  • Welke domeinnaam heeft u?

Zie ook eens bij Google Start.