Een website laten maken? Neem snel CONTACT met ons op!

Belangrijk een SSL-certificaat!

Is jouw website of webshop nog niet beveiligd met een SSL-certificaat?

Dan heb ik slecht nieuws voor je. Chrome, de populairste browser van Nederland, gaat in 2017 bezoekers van sites en shops zónder HTTPS (maar die wel wachtwoorden of creditcardgegevens verwerken) een beveiligingswaarschuwing geven.

Bezoekers van jouw site krijgen dan de melding dat deze onveilig is. Dit kán funest zijn voor jouw online zakendoen. Bezoekers laten deze onveilige site links liggen en doen hun zaken bij de beveiligde concurrent.

Met een SSL-certificaat ben je weer vriendjes met Google. Zie ook dit nieuwsbericht.

chromeWat is een SSL-certificaat

Een SSL-certificaat beveiligt de verbinding tussen de bezoeker en de website en zorgt er voor dat de datastroom tussen de bezoeker en de website niet leesbaar is voor anderen.

De groene adresbalk, de bedrijfsnaam in de adresbalk (alleen bij Uitgebreide Validatie certificaten), de 's' achter http en het slotje in de browser maken uw bezoekers en klanten duidelijk dat uw website is beveiligd met een SSL certificaat.

Mogelijkheden

Webspinner internet service biedt nu verschillende SSL-certificaten aan met zelfs een gratis certificaat (*exclusief installatie kosten € 60,--).

Zie hier voor alle mogelijkheden en maak je keuze.

Mijn advies!

Maak altijd gebruik van het gratis certificaat, heeft jouw website een gebruikersregistratie en/of een webshop, kies dan voor een betaald certificaat.

Let erop dat jouw website ook gebruik maakt van de laatste versies Joomla of Wordpress. Dit voorkomt dat bezoekers van jouw website een waarschuwing krijgen.

Hoger in Google

Daarnaast draagt een SSL-certificaat bij aan een betere vindbaarheid in Google, omdat Google een website die voorzien is van een SSL-certificaat hoger waardeert. Het gebruik van SSL-certificaten zal een zwaardere ranking factor worden. Voor Google krijgt beveiliging van websites een steeds hogere prioriteit. Daarom wil Google websites met een HTTPS (veilige verbinding) belonen.

* SSL-certificaat installatie

  • Aanvraag certificaat
  • Installatie van het certificaat op uw domeinnaam
  • Website http doorverwijzen naar het nieuwe https adres
  • Controle website op alle onderdelen (indien nodig upgrade advies)
  • Website aanmelden bij Google voor aanpassing naar https
  • Nacontrole op alle onderdelen
  • Bij een upgrade van je website is de SSL-certificaat installatie altijd geheel gratis

© 2022 WebSpinner internet service